Stress
Stress symptomer - Søvnproblemer - Uro og rastløshed - Nedsat immunforsvar - Tristhed - Social isolation - Irritabilitet - Manglende energi - Koncentrationsbesvær - Angst

Stress - MindGo rådgivning og terapi

Skadeligt for dit helbred

Stress skal tages alvorligt. Føler du dig ekstra presset og at du har svært ved at leve op til kravene på jobbet, uddannelsen og derhjemme? Det er ok at føle sig lidt presset ind imellem, men hvis presset bliver for stort og det står på for længe, er det skadeligt for dit helbred og går ud over din livskvalitet.

Din funktionsevne nedsættes og du kan ikke klare de opgaver, som du plejer at løse uden besvær. Dette skyldes, at din hjerne er påvirket af stress tilstanden og dermed din koncentrationsevne og hukommelse. Du har sværere ved at holde fokus og fastholde dine tanker på dine opgaver.   

Stress giver også en række fysiske symptomer, som fortæller dig, at der er noget galt. Kroppen reagerer på din tilstand med fx hjertebanken, svedeture, nedsat eller øget appetit, hovedpine, spændinger i nakken, mavepine og problemer med fordøjelsen. Dit immunforsvar bliver også påvirket og nedsat, hvilket betyder er du er mere modtagelig overfor virus og infektioner. 

Øget risiko for angst og depression

Stress er en alvorlig tilstand, som også øger din risiko for at udvikle andre belastende tilstande, for eksempel angst og depression. Derfor er det vigtigt, at du reagerer på dine symptomer og opsøger hjælp så tidligt som muligt. Tag eventuelt vores gratis Stress test for at få en indikation af, hvor stresset, du er. 

Vi hjælper dig med at nedsætte dit stress niveau gennem samtaleterapi og mindfulness træning. Vi arbejder også med årsagerne til din stress og med at styrke dine muligheder for at komme styrket videre i livet. Måske er det for eksempel vigtigt for dig at lære at sige fra, så du ikke påtager dig for mange opgaver og for meget ansvar.   

Du kan også læse mere om emnet her på Sundhed.dk.

Gå til MindGo konsultation