Selvudvikling
Selvindsigt - Relationer - Ensomhed - Introvert eller ekstrovert - Reaktionsmønstre - Selvværd og selvtillid - Din personlige bagage - Find dit formål i livet - Spiritualitet

Selvudvikling - MindGo rådgivning og terapi

Hvor godt kender du dig selv?

Selvudvikling er en proces, hvor du arbejder med at udvikle selvindsigt for en dybere forståelse af, hvem du er og hvordan du gerne vil leve dit liv. 

Hvor godt kender du dig selv? Hvorfor bliver du pludselig vred eller ked af det? Hvad gør dig tryg eller utryg? Hvornår har du brug for selskab og hvornår har du brug for at være alene? Du kan sikkert tilføje andre spørgsmål, som giver mening for netop dig.   

Fra du fødes og gennem hele livet påvirkes du løbende af dine oplevelser og erfaringer. Du præges både på et bevidst og ubevidst plan, såvel positivt som negativt. Du opbygger en personlig ”bagage”, som du bærer rundt på resten af livet. De positive erfaringer hjælper dig, mens de negative hæmmer eller forhindrer dig i at leve fuldt ud.    

Gennem selvudvikling får du et indblik i din ”bagage”. Du lærer at se på dig selv på en ny måde, se dit potentiale og dine muligheder i livet.

Din indre kerne

Måske er du ikke tilfreds med din tilværelse generelt, dit job eller dit privatliv. Selvudviklingsprocessen hjælper dig med at komme i kontakt med din indre kerne. Finde dit personlige formål i livet og det, som giver mening for dig. Du får grundlaget for at træffe de beslutninger for dit liv, som føles helt rigtige for dig.

Du får også en større forståelse for, hvordan du indgår i relationer og hvad du kan gøre for at få det bedre sammen med andre. Ved fx at blive bevidst om dine ”blinde pletter” (tidligere negative erfaringer, der på et ubevidst plan styrer dit nuværende reaktionsmønster), lærer du at reagere mere hensigtsmæssigt i lignende situationer. På den måde kan du undgå, at de samme problemer gentager sig i dit liv, ”at aben flytter med” fx fra et gammelt parforhold til et nyt. 

Vi hjælper dig med din selvudvikling uanset, hvilke problemstillinger, du ønsker at arbejde med. Med vores online terapi og coaching kan du få lige præcis den hjælp, der passer dig bedst.

Vi omtaler løbende nye bøger, blandt andet med inspiration til selvudvikling, på MindGoExtra. Du kan eventuelt også finde en god bog om emnet her

Gå til MindGo konsultation