Særligt sensitiv
Letpåvirkelig af stemninger - Bliver nemt overstimuleret - Mærker tydeligt andre - Behov for alenetid - Undgår overvældende situationer - Følsom for støj, lys og lugte - Udmattelse - Særligt sensitiv

Særligt sensitiv - MindGo rådgivning og terapi 

Tegn på sensitivitet

Overvejer du, om du er særligt sensitiv? Måske kan du nikke genkendende til nogle af disse tegn på at være særligt sensitiv. Der er mange flere og det er individuelt fra menneske til menneske, hvordan det opleves.

Måske føler du dig anderledes, og sommetider forkert i selskab med andre. Måske får du sommetider at vide, at du er lidt for sart og besværlig. Kender du situationen med at skifte plads flere gange på restauranten, færgen eller i toget, indtil du finder et sted, hvor du føler dig godt tilpas?

Eller vil du gerne hurtigt hjem fra en støjende koncert? Helst undgå at deltage i en større reception eller fest, hvor du ikke kender nogen? I det hele taget føler du dig sjældent godt tilpas, hvor der meget larm, mange indtryk og mange mennesker.

Du bliver sandsynligvis hurtigt overstimuleret og har behov for ro og tid alene med dig selv. Behov for at fordøje dine indtryk og skabe ro og balance i din krop, dit sind og dit levende indre univers. 

Det kan være vanskeligt for andre at sætte sig ind i, hvad det indebærer at være særligt sensitiv. Det skal du så også håndtere, udover at passe på dig selv. Det er nemlig nødvendigt for din livskvalitet, at du er opmærksom på, hvad der dræner din energi og hvordan du oplader.

Fordele ved din sensitivitet

Samtidig med dine udfordringer som særligt sensitiv har du også en masse fordele, som kan give dig et rigere og mere indsigtsfuldt liv. Det er en særlig evne at kunne fornemme stemninger i det fysiske miljø og tydeligt kunne mærke andre mennesker. Du er i stand til at orientere dig blandt andre på en helt speciel måde. Udover at kunne se og høre andre, kan du også mærke den, du er sammen med. Det betyder, at du ret hurtigt danner dig et dybere og mere præcist indtryk af vedkommende.

Din følsomhed er en gave til dig og dine omgivelser og vi kan hjælpe dig med at bruge den positivt, så du ikke længere oplever den som et problem. Vi hjælper dig med at lære dig selv bedre at kende og hvordan du kan passe bedre på dig selv og får en bedre livskvalitet. Herunder også hvordan du bedst tackler omgivelsernes (ofte urimelige) reaktioner.

Du kan også læse mere om at være særligt sensitiv her på Psykiatrifondens hjemmeside.

Gå til Mindgo konsultation