Forældre og børn
Barnets udvikling - Forældre og børn - Daginstitution - Skole - Børn med særlige behov - Sensitive børn - Teenagere - Skilsmisse og delebørn

Forældre og børn - MindGo rådgivning og terapi

Få hjælp til hverdagens udfordringer i familien

Forældre og børn livet er fyldt med udfordringer. MindGo rådgiver om alle små og store problemstillinger i relation til forælderrollen og familielivet. Barnets udvikling, den praktiske hverdag i familien, barnets trivsel, indlæring, skolegang, opdragelse, samvær, parforholdet, nærvær og meget andet. 

Det er forbundet med med stor lykkefølelse at være forældre og samtidig med et stort ansvar og mange udfordringer. Når det første barn ankommer, bliver du/I udfordret af omfattende ændringer i forhold til både livsstil og hverdagens rytmer. Mangel på nattesøvn, bekymringer og flere praktiske opgaver. Det svarer måske slet ikke til jeres drøm om livet i den lille nye familie.

Parforholdets udfordringer

Forælderrollen kan virkelig tære på kræfter, tålmodighed, forståelse og jeres intimitet i parforholdet. Parforholdet bliver også voldsomt udfordret ved overgangen fra at være kærestelivet til at være en børnefamilie, hvor hverdagen fyldes af praktiske opgaver, glæder og sorger med stort fokus på børnene og deres trivsel.  

Starten på forælderlivet opleves således af mange som både kaotisk og krævende. Nogle parforhold holder desværre heller ikke længere end barnets første leveår. Herefter opstår nye og mange gange lige så store udfordringer. Forældrene skal til at finde ud af livet med delebørn, finde sig selv i det nye lig og måske flytte. Det er en rigtig stor mundfuld for mange.

Barnets udvikling

I barnets opvækst er der begivenheder og faser, som kan være særligt udfordrende som fx start i vuggestue, børnehave og ikke mindst skole. Puberteten er ofte præget af oprør, løsrivelse og identitetsudvikling fra barn til ung voksen og det kan være en krævende periode for alle i familien.

Vores erfarne familieterapeut besvarer alle typer spørgsmål om forældre og børn og hjælper dig/jer med problemløsninger og udvikling, så I kan komme godt videre.  

Du kan også besøge Børns Vilkårs hjemmeside og få gode råd.

Gå til MindGo konsultation